Újranyit Somogy egyik legszebb fürdője

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Újranyit Somogy egyik legszebb fürdője

Feltöltve: 2020-06-11

Marcali városában csodaszép környezetben kapott helyet a fedett és nyitott stranddal is rendelkező Marcali Fürdő, ahol nem csak termálvizű élménymedence, de gyógyvizes medence, gyermekpancsoló és versenymedence is épült egykor.

Györkös Tamás, a marcali fürdő vezetője nemrég a marcaliportal.hu-nak, az újranyitással kapcsolatos kérdéseire válaszul elmondta: hamarosan megnyitjuk a bejárattal szemben lévő termál medencét, a gyerekpancsolókat és a csúszda medencét. A két külső gyógymedencét nem vehetjük használatba az előírások miatt. Az 50 méterest pedig csak akkor töltjük fel, ha melegszik az idő.

Természetesen használható lesz minden sportpályánk, játszóterünk. A gyerkőcök a nagyméretű homokozókon kívül 18 féle épített játékelemmel teli játszótéren játszhatnak. A napozóréten tartsuk be az előírt távolságokat.

Tájékoztató táblán fogjuk a vendégeink tudomására hozni az érvényes biztonsági előírásokat a bejáratnál nyitásra, és természetesen a médiában is közzétesszük azokat az NNK bejárását követően! A Városi Fürdő és Szabadidőközpont a város északi részén, egy 80.000 m2-es épített parkban található. A szabadtéren 8 pályás, 50 m-es versenysportmedence, csúszda, gyermekpancsoló, termál – és gyógymedencék, míg a fedett részben egy 25m-es 4 pályás úszómedence, tanmedence és termálvizes medence épült.

Egyébként a marcali gyógyvízzel eredményesen kezelhetők a reumatikus, az idegrendszeri és a nőgyógyászati panaszok. Idén a sportolást 4 teniszpálya, 2 strandkézilabda és strandröplabda-pálya, valamint kosárlabda pálya szolgálja. Az 50.000 m2-es park a kocogáson, meditáláson túlmenően remek regenerálódási lehetőséget biztosít.

A belépőjegy magában foglalja minden extra szolgáltatás árát. A gépkocsival érkezők a fürdő előtt és mellett 250 gépkocsi részére kialakított parkolóban ingyenesen parkolhatnak.